https://www.artisimo.bg/
артисимо-бг-тапети

КАК ЦВЕТОВЕТЕ В СТАЯТА НА ДЕТЕТО ВЛИЯЯТ НА ПОВЕДЕНИЕТО МУ

artisimo-momche
artisimo-momiche

В темата ще обърнем специално внимание на това - „Как цветовете влияят върху детската психика?“

Всеки родител желае най-доброто за своето малко съкровище. Особено, когато се отнася за здравословното му състояние, е абсурдно да се правят компромиси.

Точно поради тази причина, създадохме това кратко помагало, което да подпомогне вземането на най-доброто решение, спрямо обновяването на детската стая на твоето малко съкровище. Знаеш, че то прекарва масово времето си в стаята, а стените заемат най-много място, съответно оказват най-голямо влияние върху неговото психическо здраве.

От дълги години се изследва връзката между емоционалното състояние на човека и цветовете. Чрез тези проучвания се стига до заключението, че децата предпочитат по-ярките и светли цветове. Специално по тази тематика сме подбрали четирите най-позитивно влияещи върху детската психика цветове.

артисимо-бг-тапети

Ролята на линковете, които сме поставили (думите с удебелен шрифт) над всяка снимка е да олеснят достъпа ти до най-подходящите модели тапети. Малката ти рожба ще се влюби от пръв поглед, освен това ще създадат простор и охолство, свежест и приятни емоции в царството на твоя малчуган.

Разбери кои са най-подходящите цетове за неговата стая:

Жълто: Този цвят се счита за символ на радостта, смеха, както и насърчава креативността. Препоръчително е да присъства в умерени количества, поради причината, че натрапчивостта на този тон може да създаде известна доза раздразнение в поведението на детето.

artisimo-tapeti

Розово: Действието му е успокояващо, присъствието на този цвят в детската стая създава позитивни емоции и намалява напрежението.

artisimo-tapet

Синьо: Ако твоята рожба се разконцентрира прекалено лесно, това е идеален цвят за неговата стая. Този цвят стимулира мисленето, действа успокояващо и подпомага здравия сън на детето.

artisimo-tapeti

Зелено: Ако ниската самооценка и стеснителността оказват влияние върху поведението на детето, зеленото със сигурност е един от цветовете, които е нужно да конфигурират в детската стая.

artisimo-tapeti

Склонните към радразнителност деца не трябва да се обграждат с оранжево и червено. Препоръчително е техните основни обкръжения да бъдат синьо и лилаво.

Срамежливите, трудно контактни се нуждаят от оранжев и жълт нюанс, с цел да се компенсира мълчаливостта им.

Честно казано, никога до този момент не се беше замислял точно върху тази тема, нали? Това е основна част от ежедневието на детето ти, която оказва най-голям ефект върху неговото поведение.  

Надяваме се, че след като прочете тази ценна информация, имаш отговори на много от въпросите, които дълго време си подлагал на безкарйно преосмисляне.

Тук ще намериш цялото разнообразие на тапети, което се предлага в Artisimo.bg.

Бъди герой в очите на твоя малчуган.

Как да направиш детската стая по-приветлива по време на ремонт, без да похарчиш цяло състояние за това?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close Моята количка
Close Любими
Последно преглеждани Close
Close

Close
Меню
Категории